Skip to main content

Rólunk

Jóga a Mindennapi Életben Egyesület

Szeged és környéke

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged (korábban Szegedi Magyar Hindu Jóga Védanta Társaság) 1991. február 25-én alakult, 1998 óta közhasznú egyesület. Az Egyesület célja A Jóga a Mindennapi Életben rendszer® képviselete a dél-alföldi régióban, továbbá a fizikai és mentálhigiénés (testi és lelki) kondíció megőrzése, növelése, a káros stresszhatások kivédése, s ezzel a munkaképesség javítása, a teljesítmény fokozása. Az Egyesület további célja az élet védelme, s ennek érdekében a vegetáriánus táplálkozás terjesztése is.

Jóga a mindennapi életben - Magyarország

Budapest

Jóga a mindennapi életben rendszer első magyarországi központja Budapesten 1978-ban nyitotta meg kapuit. A Guru  Ashramot  1978-ban Swamiji, 1980-ban Guruji áldotta meg látogatásával. Az Ashram a Jóga a mindennapi életben rendszer országos központja.

Mestereink


Spirituális mesterlánc

Spirituális mesterlánc

A Jóga a mindennapi életben Szatguru mesterlánca évezredekre nyúlik vissza az időben Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpurijitól kezdve napjainking, Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandáig. A Szatguru egy önmegvalósított Mester, aki már teljesen végigjárta az utat és el tudja vezetni a keresőt a benne rejlő isteni Önvalóhoz.

Swamiji - Az Alapító

Paramhans Swami Maheshwarananda Ji, akit tanítványai szeretetteljesen Swamiji-nek neveznek, Paramhans Swami Madhavananda Ji tanítványa. Swamiji 1970 óta járja fáradhatatlanul a világot. A jóga több ezer éves hagyományait és a nyugati tudományos ismereteket ötvözve hozta létre a Jóga a mindennapi életben® rendszert. Ez a holisztikus módszer megfelel a ma élők gondolkodásának, szükségleteinek és életstílusának is. 

Nemzetközi Jóga a mindennapi életben társaság


Yoga in Daily Life International Fellowship

Yoga in Daily Life - International

A Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship – Nemzetközi Jóga a Mindennapi Életben® egy, az egész világra kiterjedő, humanitárius projekteket támogató civil szervezet, amely aktívan részt vesz olyan, az emberiséget szolgáló tevékenységekben, melyek támogatják az egészséget, világbékét, humanitárius segítséget, a környezet- és minden élőlény védelmét, a különféle vallások, kultúrák és nemzetek szabadságát és egymás iránti toleranciáját, tiszteletetét.

Humanitárius tevékenységek

Humanitárius tevékenységek

1993-ban Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda Puri lerakta egy nagyszabású projekt, az “OM Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwarananda Ashram Oktatási & Kutatási Központ” (röviden “OM Ashram”) alapkövét. A Központ fő célja a jóga ősi indiai tudományának, valamint a védikus kultúra felbecsülhetetlen értékű kincseinek terjesztése. A Központ elkötelezett az élet minden formája, a környezet és a világbéke védelme iránt. Helyt ad különféle jótékonysági eseményeknek, támogatja az oktatást és az egészségügyet.