Skip to main content

Jóga Gyerekekkel

Gyakran felteszik a kérdést a felnőtt jógatanfolyamokon, bemutatókon, klubokon, hogy egy gyermek mikor, hány éves kortól kezdheti el a jógagyakorlást. Vagyis jó-e, hasznos-e egy gyermeknek, ha jógát gyakorol.Jógatanfolyamot szervezünk gyerekeknek Szegeden.

Amennyiben szeretné, ha óvodás vagy iskolás korú gyermeke gyakorolna Jógát, jelentkezzen gyermektanfolyamunkra.
Jelentkezés és további információ:

Nógrádi László jógaoktató: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 30/993-1150.


A jóga, így a Jóga a Mindennapi Életben rendszer is segít felnőttnek és gyermeknek egyaránt, hogy elérje, megtartsa a négyféle (fizikai, lelki, társadalmi és spirituális) egészséget.

Egy születendő gyermek édesanyja ha jógát gyakorol, sokat tesz azért, hogy gyermeke stresszmentes, nyugodt, kiegyensúlyozott kisgyermek és felnőtt lehessen. A kismamának azonban ügyelnie kell arra, hogy csak várandóssága 3. hónapjáig gyakorolhat minden jóga technikát. Ezt követően kerülnie kell többek között azokat az ászanákat, melyek a hasi részre erőteljes nyomást gyakorolnak. Fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy saját és születendő gyermeke érdekében ha egy gyermekét váró nő jógát szeretne gyakorolni, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy Jógaközponttal, jógaoktatóval. A várakozás 9 hónapja alatt azonban kifejezetten ajánljuk a relaxációs gyakorlatokat és a légzéstechnikákat az átgondolt ászana gyakorlás mellett.

Mahamandaleshwar Sri Paramhans Swami MaheshwaranandJi, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer alapítója, a Jóga gyerekekkel című könyv írója bemutatja ebben a gyermekeknek és pedagógusoknak szóló gyakorló könyvben a különböző korosztályok hogyan, milyen módon gyakorolhatják a jógát. Csecsemőkortól kezdve egészen az iskolás kor végéig.

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület jelenleg Hódmezővásárhelyen és Szegeden tart kisiskolás korosztálynak gyermek jógatanfolyamot. Ezeken a foglalkozásokon a gyermekek játékos formában ismerhetik meg a jógatechnikákat. Mesékkel, dalokkal, közös játékokkal együtt sajátíthatják el a jógagyakorlatokat.

Amennyiben kérdése lenne a gyermekjógával kapcsolatban, írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre.

 

Gyermek jóga

A jóga gyakorlatok egészen fiatal korban elkezdhetők.

Viparita karani mudra (félgyertya gyakorlat)

Viparita karani mudra (félgyertya gyakorlat)

Teknősbéka gyakorlat

Teknősbéka gyakorlat

Manduki ászana (béka gyakorlat)

Manduki ászana (béka gyakorlat)

Hansa ászana (hattyú gyakorlat)

Hansa ászana (hattyú gyakorlat)

Kakas gyakorlat

Kakas gyakorlat

Vadzsrászana (sarokülés)

Vadzsrászana (sarokülés)