Skip to main content

Kiadványok

Egyesületünknél kaphatóak a Gyana Ganga magazinok és a jógarendszerrel kapcsolatban eddig megjelent kiadványok. A kiadványokkal kapcsolatban érdeklődhet

  • a jógaórákon,
  • egyesületünknél tel.:06-20/264-16-94
  • e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Könyvek

Jóga a mindennapi életben rendszer

joga a mindennapi eletben gyakorlokonyv

ISBN:385 052 0013
Méret: 245x175 mm
Oldalak:448
Képek: 700
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 8600 Ft

E holisztikus jógarendszer tudományosan felépített, szintenként egymásra épülő gyakorlatait alkalmazva - melyekről a gyakorló könnyen, ugyanakkor alaposan tájékozódhat a 448 oldalas, részletes leírásokkal és színes képekkel illusztrált kézikönyvből - testi, lelki, spirituális és társadalmi egészséget, harmóniát érhetünk el.

A JMÉ rendszer gyakorlókönyv elektronikusan is elérhető a nemzetközi honlapon.


Patanjali Jógaszútrái 1.rész Samadhi Pada

Patanjali ok

ISBN:963 869 0321
Méret: 215x152 mm
Oldalak:128
Képek: 5
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 2800 Ft

Patanjali Rsi i.e 200 évvel korszakalkotó módon összegezte az ősi, Isteni eredetű Tanítást, a Jóga Tudományát. E kiváló Tudomány elméletének és gyakorlatának legfontosabb elemeit jól érthető, világosan követhető rendszerbe foglalta.
Az ún. szútrákkal, vezérfonalat ad az érdeklődő kezébe, hogy lépésről-lépésre vezetve őt, megmutassa az emberi élet céljához, a Megvilágosodáshoz vezető utat. A Jógaszútrák kommentátoraként Paramhans Swami Maheshwarananda korunk egyik élő Önmegvalósított Szentje mindennapjainkban alkalmazható valóságos gyakorlati nyelvre fordítja le nekünk ezen ősi művet.


Válogatott gyöngyszemek

valogatott gyongyszemek

ISBN:963 869 0305
Méret: 155x115 mm
Oldalak:128
Képek: 4
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 1950 Ft

A 128 oldalas, keménykötésű könyvben a Mester előadásaiból olvashatnak a jóga minden vonatkozását megvilágító spirituális témakörökben, mint a karma törvénye, a bhakti, mantra, satsang, kundalini, jóga nidra, meditáció és ima.

 


Paramhans Swami Madhavananda:
Lila Amrit
Sri Mahaprabhuji Isteni Élete

Lila Amrit

ISBN:963 855 271 9
Méret: 215x150 mm
Oldalak:375
Képek: 22
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 2500 Ft

Az ismert szent, mester és jógi, Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji (1828-1963) életének és tanításának krónikája. Élete megannyi cso­dálatos eseményeit, cselekedeteit valamint kortársainak hiteles beszámolóit legközelebbi tanítványa, Paramhans Swami Madhavananda mutatja be, aki 23 éven át élt Mesterével. Tisztán és egyszerűen számol be arról, hogyan tanította végtelen szeretettel Mahaprabhuji az emberi élet egyetemes igazságait minden keresőnek, és nagy odaadással jeleníti meg a mester és tanítvány élő kapcsolatának erejét.


Az emberben rejlő erők - Csakrák és Kundalini

az emberben rejlo erok

ISBN 963 86903 1 3
Méret:172 x 245
Oldalak: 280
színes oldalak: 181
Kötés: keményfedél
Fogyasztói ár: 6500 Ft

Emberi életünk értelme és feladata az, hogy valódi és halhatatlan Önvalónkat felismerjük és megvalósítsuk. Minden ember magában hordozza egy beteljesült, boldog létezés alapjait, és aki komolyan keresi a valóságot, annak meg is nyílik az oda vezető út. Ezt az utat azonban, amely komoly fegyelmet és önmagunkon való munkálkodást követel, csakis önmegvalósított spirituális Mester irányítása és vezetése mellett járhatjuk végig. S csak ha megtanultuk uralni önmagunkat, akkor leszünk képesek sorsunkat befolyásolni.

 

divider small

CD-k

Jóga Nidra 1.

Stresszoldó relaxáció CD Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

Joga Nidra 1ISBN:963 869 033X
Időtartam: 43 perc
Fogyasztói ár: 2500 Ft

A mélylazítás hatásos jógatechnikája során a gyakorló elsajátíthatja a valódi ellazulást, mely testi és szellemi megnyugvás is egyben. Ezáltal belső megelégedettséget, önbizalmat, erőt gyűjthetünk, valamint feloldódhatnak a tudat mély rétegeiben gyökerező pszichés problémák is. A Jóga nidra első fokozatát fizikai és mentális lazítás eszközeként használják, amely tudatos izomlazítással és mentális irányítással éri el a feszültségek feloldását. Egy 40-45 perces jóga nidra a pihenés tekintetében 4-5 óra természetes alvással ér fel.


Jóga Nidra 2.

Stresszoldó relaxáció CD
Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

Joga Nidra 2ISBN:963 869 0348
Időtartam: 46 perc
Fogyasztói ár: 2500 Ft

A Jóga nidra második fokozatában elismételt sankalpá-val (kívánság, szándék) legyőzhetjük személyes gyengeségeinket, rossz tulajdonságainkat és szokásainkat, sőt feloldódnak mélyen rejlő pszichikai problémák is. A Jóga nidra a legjobb módszer valaminek a megtanulásához, segítségével szép sikereket érhetnek el azok a gyerekek, akiknek az iskolában nehézségeik vannak, képtelenek jól koncentrálni és figyelni. A Jóga nidra akkor is segít, amikor olyan problémával kell megküzdenünk, melynek gyökerei ugyan a tudatalattiban vannak, de hatási a tudatos életben valósulnak meg - például: indulatosság, depressziók, félelmek és komplexusok. Egy 40-45 perces jóga nidra a pihenés tekintetében 4-5 óra természetes alvással ér fel.


Meditáció kezdőknek

Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

meditaciokezdo

ISBN: 963 86903 7 2
Időtartam: 43 perc
Fogyasztói ár: 2500 Ft

A meditáció általánosságban azt jelenti, hogy visszavonulunk és megfigyelünk. Amikor belső hullámaink elcsendesednek, mélyen önmagunkba merülhetünk. Csak így ismerhetjük fel az igazságot és érthetjük meg minden nehézség és szenvedés értelmét. A CD-n hallható két rövid meditáció: A jóganidra - a jógik tudatos alvási technikája, tulajdonképpen a meditáció egy válfaja, mely kényelmesen fekve gyakorolható, elősegíti az idegrendszerben és a tudatalattiban rejlő feszültségek feloldását. A rövid meditációban az önvizsgálat első lépéseit tesszük meg.


Muladhara - Csakra meditáció

Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

muladhara

ISBN: 963 86903 6 4
Időtartam: 37 perc
Fogyasztói ár: 2500 Ft

Az ember képes elérni a tökéletességet, a végtelen teljességet, magát Istent. Ennek feltétele az, hogy a benne lakozó erőket, erőközpontokat, azaz csakrákat rendszeresen fejlessze és helyesen használja. A muladhara csakra az emberi fejlődés első lépcsőfoka, az állati és emberi tudat határvonala. Célunk ezért, hogy meditáció segítségével problémáink gyökerét a tudat fényébe emeljük, hogy végérvényesen eltávolítsuk őket. E hanganyagban szereplő ősi technika (Mula bandha) az első lépés a bennünk rejlő erők tudatos tisztításához és ébresztéséhez.


Önvizsgálati Meditáció sorozat

onvizs3

ISBN:
1. CD: 963-87187-0-6
2. CD: 963-87187-1-4
3. CD: 963-87187-2-2
Fogyasztói ár: 3000 Ft

A meditáció általánosságban azt jelenti, hogy visszavonulunk, külső-belső hullámaink elcsendesednek, és így mélyen önmagunkba merülhetünk. Csak ekkor ismerhetjük fel az örök egyetemes igazságokat és érthetjük meg minden nehézség és szenvedés értelmét. Így ismerjük meg saját létezésünk, életkörülményeink, kapcsolataink, sorsunk jelentőségét, így kezdhetjük meg a személyiségünkben rejlő potenciálok kiaknázását, érhetjük el az önismeretet és spirituális önfejlesztést, s végül a hőn áhított boldog tartalmas emberi életet, összhangban az egész környező világgal.

1.CD - Belső tisztulás

1. Elemezd ki és ajánld fel! /21:00/
2. Érzelmi megtisztulás /39:00/

2.CD - Helyem a világban

1. Milyen az életed? /48:00/
2. Mi a célod? /21:00/

3.CD - Az élet nagy kérdései

1. Mit kérdeznél Istentől? /16:00/
2. Az elme felszabadítása /51:00/


Tratak CD

Koncentráció egy pontra vagy egy gyertyalángra

tratakcd

ISBN 963-86903-9-9
Időtartam:
Tratak gyertyalánggal 24 perc
Belső tratak 30 perc
Fogyasztói ár: 3000 Ft

A TRATAK egyike azon tisztító jógatechnikáknak, amelyek testünk és pszichénk tisztítására és egyensúlyának karbantartására szolgálnak a jó közérzet és egészség érdekében. Lényege a figyelem összpontosítása és a tekintet rögzítése egy pontra, majd az erre való koncentrálás bizonyos ideig. Az érzék-, és cselekvőszervek központjára tett hatása révén erősíti a szemizmokat, javítja a látást, fokozza a látásélességet, kitűnő gyakorlat a szem, a homlok- és melléküreg tisztítására. Segít alvászavar és ágybavizelés esetén. Fejleszti a koncentrációs képességet, kiválóan alkalmas a gondolatok lecsendesítésére és megtisztítására, szellemi képességeink csiszolására, az intuíció tisztasága, a vizualizáció és az akaraterő fejlesztésére, valamint a harmadik szem, az agya csakra felébresztésére - hiszen ez a tisztánlátás, az intuíció és a telepátia székhelye. A Cd-n hallható második, "Belső tratak" gyakorlatot haladó gyakorlóknak ajánljuk.