Skip to main content

Jógázz velünk!

Jógagyakorlás az autentikus és tudományos Jóga a mindennapi életben rendszernek megfelelően

Jóga

Manapság sokan szenvednek a rohanó életmód, a stressz káros következményeitől. A Jóga segítségével természetesen úton juthatunk el a harmóniához, békéhez.

Meditáció

A meditáció gyakorlásával egyszerre érjük el a nagyobb nyugalmat és tudatosságot. Közelebb kerülünk a tetteink és döntéseink mögött húzódó rejtett mozgató rugókhoz és a kozmikus tudat örök fényességéhez.

Lazítás

A lazítás gyakorlásával pihentebben és kiegyensúlyozottabban élhetünk, hamarabb töltődünk fel és hosszabb ideig maradunk frissek

Táplálkozás

Testünk és lelkünk állapotát döntően befolyásolja, hogy mit, mikor és hogyan eszünk. A civilizációs ártalmak egyike a silány alapanyagokra épülő természetellenes táplálkozás.

Jógázz velünk csoportban


A Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlásának legjobb módja, ha rendszeresen (legalább hetente egyszer) eljársz jógaórára, és a hét többi napján otthon gyakorolsz. 

A jógaórákról

Szeretettel várunk kezdő és középhaladó jógatanfolyamainkon.

A kezdő jógatanfolyam olyan gyakolratokból áll, amelyek minden korú és képességű résztvevő számára hasznosak. A foglalkozásokon a résztvevők lazítást, testgyakorlatokat, légző technikákat és rövid meditációt is tanulnak. A tapasztalt oktató tanácsai segítik őket céljuk elérésében.

A középhaladó tanfolyamok anyagát rendszeres gyakorlás mellett lehet elsajátítani, kinek kinek saját adottságainak megfelelően.

Információk otthoni gyakorláshoz


Az alábbiakban segítséget nyújtunk az otthoni gyakorláshoz, ha esetleg nem találsz a közeledben csoportot, vagy szeretnéd elmélyíteni a gyakorlásodat. 

Jóga a mindennapi életben rendszer - online gyakorlókönyv

Az online gyakorlókönyv (eSystem) magyar nyelven tartalmazza a Jóga a mindennapi életben rendszer 8 szintjének összes gyakorlatát - ászanák, pránajáma, jóganidra/relaxáció, önvizsgálati meditáció, - gyönyörű képekkel illusztrálva. 

Jóga a mindennapi életben rendszer - online gyakorlókönyv

Talán tudsz róla, hogy van egy online TV csatornánk, a Swamiji.tv - napi 24 órában, hetente 7 napon nézhetsz korábban rögzített videókat vagy élő szatszangokat, előadásokat (amikor ez elérhető). 

A Swamiji.tv műsorán vannak rendszeres programok is, többek között közép-európai idő szerint reggel 6:00 órakor körülbelül 60 perces online jógaórák, illetve vezetett meditációk, hatha jóga kriják, gyerekeknek szóló jógagyakorlás, előadások, vegetárius főzőleckék és még sok más. 

Youtube

A nemzetközi Yoga in Daily Life YouTube csatornán több lejátszási listába gyűjtöttük az ászanák, pránajáma, hatha jóga kriják, relaxáció és meditáció gyakorlását bemutatót videókat. Habár a jóga nem helyettesíti az orvosi kezelést vagy a pszichoterápiát, kiválóan alkalmazható krónikus betegségek megelőzéséhez és a stressz negatív hatásainak leküzdéséhez, valamint pszichológiai támogatásként különböző élethelyzetekben. A Jóga és egészség témakör számára egy külön lejátszási listát hoztunk létre.

A videók általában angol nyelvűek, alkalmanként elérhető hozzá magyar nyelvű tolmácsolás.