Hírek, programok

  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Vishwaguruji Aradon, Nagylakon és Szegeden - program beszámoló

Vishwaguruji Aradon, Nagylakon és Szegeden - program beszámoló

A romániai Nagylakon kb. 3 éve kezdődött el a Jóga a mindennapi életben rendszer oktatása. Az elmúlt években Swami Gajanand és Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri is járt Nagylakon, inspiráló szemináriumokat tartva.

Idén már Nagylak mellett a közeli Pécskán és Aradon is elkezdődött a jógaoktatás. A romániai jógagyakorlók számára nagy örömöt jelentett, hogy jógaiskolánk alapítója, Vishwaguru Sri Mahamandaleshwar Swami MaheshwaranandaJi először ellátogatott Romániába.

Arad

VishwaguruJi május 31-én, csütörtökön, Aradon tartott előadást. A népes hallgatóságnak többek között arról beszélt, hogy mennyire fontos lenne, ha megtanulnánk, hogy a nap 24 órájában megtaláljuk azt a 1,5-2 órát, amelyet a rendszeres jógagyakorlásra tudunk szánni, saját egészségünk érdekében.

Nagylak

20180531 0603 nagylak2 20180531 0603 nagylak3

Nagylak a magyar határ mellett található, multikulturális kisváros. Lakóinak kb. a fele szlovák nemzetiségű, de élnek itt többen magyarok is.
Június 1-től hétvégi szemináriummal folytatódott VishwaguruJi romániai látogatása. Péntek délelőtt a nagylaki ashram avatásán vehettünk részt. Jöttek látogatók Románia mellett Magyarországról, Szerbiából, Horvátországból, Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából is.
VishwaguruJi a legújabb Jóga a mindennapi életben jógaközpontnak a Sri Alakh PuriJi Ashram nevet adta.
Az ashram avatásán részt vett Nagylak polgármestere is, Ioan Radu Marginean Úr, aki a délután folyamán a szeminárium résztvevőit egy sétára invitálta, és bemutatta a maros-parti kisváros nevezetességeit.
A péntek esti satsangot az új ashram udvarára szervezték, ahol a helyi fiatalok szlovák néptáncelőadását is megnézhettük. Egy gyönyörű ginko biloba fát ültetett el a Polgármester Úr VishwaguruJival együtt.
Reggelente szabadtári jógagyakorlásokon a résztvevők a Saraw Hita Asanákat gyakorolhatták, a satsangokon pedig hallhattuk VishwaguruJi bölcsességét. VishwaguruJi hangsúlyozta, hogy a Jóga Nemzetközi napjáig (június 21.) gyakoroljuk minden nap a Bhari Khatu Pranam gyakorlatsort.

Szeged

Június 3-án, vasárnap este VishwaguruJi Szegedre látogatott el. A nagylaki szeminárium résztvevői közül sokan eljöttek és mellettük természetesen a magyarországi tanítványok, jógagyakorlók is.
Előadásában VishwaguruJi először megemlékezett az elmúlt 40 évről, ami első szegedi látogatása óta eltelt, majd a Jóga a mindennapi életben rendszer nemzetközi humanitárius aktivitásairól beszélt. A későbbekben mély gondolatokat osztott meg hallgatóságával az emberi élet értelméről a jógagyakorlás fontosságáról és saját küldetéséről, amely nem más, mint minden élőlény önzetlen szolgálata.
VishwaguruJi az előadása után a Szegedi Jógaközpontban tartott satsangot. Itt is beszélt a napi rendszeres jógagyakorlás fontosságáról. Az ashram udvarán VishwaguruJi megáldott egy törökmogyoró fát, melyet Hódmezővásárhelyen fogunk elültetni, a 2015 októberében elültetett Békefa helyén, ami az idén tavasszal sajnálatosan kiszáradt.
Nagyon örülünk, hogy VishwaguruJi ellátogatott városunkba és jelenlétével, bölcsességével új motivációt adott a jógagyakorláshoz.