Skip to main content

Hírek, programok

Újévi fogadalmak 2017

Újévi fogadalmak 2017-re

Vishwaguruji Swami Maheshwarananda

Strilky Ashram, Cseh Köztársaság, 2016.12.31.

Megfogadjuk, hogy a világ összes vallási és politikai vezetőjét támogatjuk és imádkozunk jó egészségükért, mentális és spirituális jólétükért, védelmükért a béke, harmónia és megértés megteremtése érdekében, globálisan végzett erőfeszítéseik és pozitív munkájuk sikeréért.

MINDEN NAP EGY ÚJÉV KEZDETE

Mahaprabhuji a következőket mondja az Arany Tanításaiban: „A múlt már tovatűnt. A jelen most van itt. A jövő még nem érkezett el. A jövődet a jelenben alakítod. Vedd figyelembe ezt!”
Most tégy valami jót a jövő érdekében! Mivel nem ismerjük a jövőt, ezért most a jelenben kell dolgoznunk a jövő érdekében. Minden egyes nap egy újév első napja. Minden egyes reggel egy újév kezdődik. Itt az ideje, hogy a következőkön gondolkodj: „Ember vagyok. Mit jelent számomra embernek lenni? Melyek azok a minőségek, amelyek emberré tesznek engem?”

HALADJ LASSAN

Ne siess! Háromszor gondold át, mielőtt cselekednél! Gondold át, hogy vajon alázattal és jóindulattal, vagy önzőségből, büszkeségből, becsvágyból cselekszel-e! Nem ártasz-e másoknak? Gondold át és légy tudatában, hogy mit cselekszel! Mindig kérdezd meg magadtól, hogyan tudsz másoknak segíteni. Ez az üzenet az újévre.

ÓVD A KÖRNYEZETET

Hozz egy szankalpát (szilárd elhatározást), hogy csökkented a szennyezés- és hulladék-kibocsátásod. Például túl sok műanyagot és papírt használunk, hogy becsomagoljuk a karácsonyi és születésnapi ajándékokat. A csomagoló papír drága. Előállításához sok fára van szükség, sok vegyszert és műanyagot tartalmaz, miközben tényleges haszna nincs, hiszen azonnal eltépjük és eldobjuk. Ha legalább ezen tudnál változtatni, akkor már jobban tudnánk óvni a környezetet. Ezt a fák, erdők és a víz érdekében tesszük. Embernek lenni annyit tesz, hogy védelmezünk, és nem rombolunk.

IMÁDKOZZ

Mindennapi imáink egy részét azon emberek és állatok számára ajánljuk fel, akik szenvednek! Imádkozunk, hogy Isten segítse meg őket! Az imádkozás nagyon erőteljes. Az emberi tudatban óriási erő rejlik és mindez – a szívünkből áradó energia által vezetve – biztosan pozitív energiát közvetít a szegények és szenvedők felé.

GONDOLKODJ POZITÍVAN

Csak a pozitív gondolkodás teremt pozitív gyümölcsöket és eredményeket. Állandóan legyél ennek tudatában! Amire szükségünk van, az a harmónia, béke, megértés, megbocsátás, jóindulat, irgalom és könyörület. A pozitív gondolkodás és a pozitív megnyilvánulások, szavak és elképzelések határozott jó hatással vannak a testünkre, elménkre és a tudatunkra. A negatív viselkedéssel ártunk magunknak és másoknak is. A pozitív gondolkodás viszont kedvező magunk és mások számára is. A választás a miénk. Gondolkodj pozitívan!

BOCSÁSS MEG

A pozitív gondolkodás egyben megbocsátást is jelent. Jézus azt mondta: „Bocsáss meg még az ellenségeidnek is!” Néha a megbocsátás nem könnyű. Talán megbocsájtasz, de nem felejtesz. Azon a napon, amikor egyszerre megbocsájtasz és elfelejtesz, akkor válsz szentté.

NE LÉGY FÉLTÉKENY, HARAGOS, KAPZSI…

Ne legyetek féltékenyek egymásra! Hindiül azt mondjuk dzsalan, ami annyit tesz, hogy tűzben égni. A kapzsiság, féltékenység, harag, kegyetlenség, stb. elégetik a jó tulajdonságainkat és energiáinkat. Hagyd aludni ezeket a minőségeket, és ébreszd fel a pozitívakat. Engedjük, hogy belső énünket a helyes gondolkodás irányítsa!

ÉBREDJ FEL

Holy Guruji azt mondja egy bhadzsanban: „Ébredjetek! Ó testvéreim, ébredjetek! Ne aludjatok a tudatlanság álmában!” Élj tudatosan, különben úgy halsz meg, mint a saját hálója által foglyul ejtett pók. A világi vágyak és kapzsiság által szőjük a ragaszkodás hálóját. Szabadulj meg az anyagi kötelékektől és fordulj a spirituális út felé!

TÉGY JÓT

Fogadjuk meg, hogy jó dolgokat teszünk ebben a világban! Hagyjunk fel a húsevéssel, az alkohol- és drogfogyasztással, így életünk egészségessé, boldoggá és harmonikussá válik, el tudjuk érni célunkat, az Átmánkkal, igaz Önvalónkkal való eggyé válást.

ÁLDÁS

Megáldalak benneteket az OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara nevében és mindnyájatoknak boldog, egészséges, harmonikus, békés és sikeres újévet kívánok!

OM SHANTHI, SHANTHI, SHANTHI

OM BÉKE, BÉKE, BÉKE

A Ti Vishwaguruji Maheshwaranandátok