Skip to main content

Hírek, programok

Jóga Nemzetközi Napja Szegeden 2024. 06.15-21.

Idén már 10. éve, hogy a jógát ünnepli a világ. 2014 óta június 21-e a Jóga Nemzetközi Napja. Ebből az alkalomból a Jóga a mindennapi életben egyesület Szegeden 7 napos programsorozatot szervez. Programjainkhoz személyesen, illetve van, amelyhez online is lehet csatlakozni. Kezdő és haladó jógagyakorlókat egyaránt várunk.

 

  1. nap - június 15. szombat 15:00-18:00

 

Túra a Boszorkányszigeten és szabadtéri jógagyakorlás

Gyülekező Szegeden, az Árvízi emlékműnél. A túra útvonala a Boszorkányszigeten halad végig és terveink szerint közepes erősségű lesz, egy kb. 5 km-es szakaszt fogunk bejárni. Ha valaki csak rövidebb útra vállalkozna, akkor a töltésre felsétálva bármikor le tud csatlakozni a csoportról. Célszerű kényelmes túracipőben jönni és elegendő vizet hozni. Ha hozol olyan ételt, melyet megosztanál a résztvevőkkel, akkor kérjük vedd figyelembe, hogy a résztvevők nagy része lakto-vegetárius.

A túra keretében természetesen közös jógagyakorlás is lesz, álló gyakorlatokat fogunk végezni, amihez matracot nem kell hozni.

 

  1. nap - június 16. vasárnap 08:00-13:00

 

Gyakorló nap a Szegedi Jógaközpontban

 

A gyakorló nap egy nagyszerű lehetőség, hogy elmélyülhessünk a jóga sokszínűségében. Az ászanák mellett lesz pránajáma, relaxáció és meditáció is. A program közben készülünk egy kis frissítő teával, limonádéval. A gyakorlást pedig egy közös vegetárius/vegán ebéddel zárjuk. Ha szeretnél az étkezéshez hozzájárulni, gyümölcsöt szívesen fogadunk. Erre a programra akkor várunk ha már ismered a Jóga a mindennapi életben rendszert.

A Jógaközpontban van öltöző és vannak matracok is. A matracokra higiéniai okok miatt célszerű hozni saját lepedőt/plédet.

  1. nap - június 17. hétfö, 17:00-19:00

 

Saraw hitta ászanák a Szegedi Jógaközpontban

A Saraw Hitta ászanák jelentése: „jógagyakorlatok, melyek mindenkinek jók”. Könnyű, bárki által elsajátítható gyakorlatok, melyek átmozgatják, felfrissítik a testet és kiegyensúlyozzák, harmonizálják a lelket. A foglalkozáson személyesen és online is részt lehet venni. Az online lehetőségre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk a jelentkezést, a Google Meet-en keresztül közvetítjük az órát és a küldött linkkel lehet bekapcsolódni a gyakorlásba.

 

  1. nap - június 18. kedd, 17:00-19:00

 

Jóga hátfájás ellen – jógagyakorlás a Szegedi Jógaközpontban

A speciálisan összeállított gyakorlatsor segít a hátfájás megelőzésében, javítja a gerinc mozgathatóságát, megerősíti a vázizomzatot, nyújtja a hátizmokat, javítja a testtartást. Mahamandaleshwar Swami Maheshwararnanda  Jóga hátfájás ellen c. könyv alapján sajátíthatjuk el ezeket a technikákat.

 

  1. nap - június 19. szerda, 17:30-19:00

 

Jóga a szabadban, közös jógagyakorlás az Újszegedi Ligetben.

Idén már 20. éve, hogy a Jóga a mindennapi életben egyesület ingyenes nyári gyakorlásokat tart a Ligetben. A „nagyrét” egyik nagy fájának árnyékában gyakorlunk.

Az idei első szabadtéri alkalmat a Jóga Nemzetközi Napja alkalmából szervezzük meg, de nyáron még további hat alkalommal találkozhatunk a Ligetben. Várunk mindenkit szerdánként 17:30-kor.

Hozz magaddal matracot és kényelmes, gyakorlásra alkalmas ruhában érkezz, mert átöltözési lehetőség nincs!

 

  1. nap - június 20. csütörtök –17:00-19:00

 

Aktiváld a Manipur csakrát, a napfonatot – közös jógagyakorlás a Szegedi Jógaközpontban.

A jól működő manipúr csakra az egészség alapja. A manipúr csakra táplálja az emésztés tüzét, energiával lát el bennünket és közben segít megemészteni a dolgokat nemcsak testi szinten.

A manipur csakrára ható gyakorlatokat Mahamandaleshwar Swami Maheshwararnanda állította össze a  Jóga cukorbetegség ellen c. könyvében.

A foglalkozáshoz személyesen és online is lehet csatlakozni. Az online lehetőségre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk a jelentkezést, a Google Meet-en keresztül közvetítjük az órát és a küldött linkkel lehet bekapcsolódni a gyakorlásba.

  1. nap - június 21. péntek,

 

Június 21-e a Jóga Nemzetközi Napja, s ebből az alkalomból 3 programot is szervezünk.

 

            Jógagyakorlás a Kálvária téren -16:30-18:00

 

Egy szabadtéri jógagyakorlásra várunk ennek a programnak a keretében. A Kálvária tér 16. szám előtt, a Jógaközpont előtti árnyékos részen lesz a jógázás.

A szabadtéri gyakorláshoz hozz magaddal matracot. Célszerű kényelmes ruhában érkezni, de szükség esetén át lehet öltözni a Jógaközpontban.

 

            Szatszang 18:00-19:30

A 'szat' jelentése igazság, a 'szang' jelentése társaság. A szatszang egy olyan összejövetel, olyan embereknek a társasága, ahol az igazságról esik szó. Vagyis a szatszangon nem a testgyakorlatokon van a hangsúly hanem a jóga spirituális bölcsességéből lehet meríteni.

Beszélgetünk a jógáról, énekelünk indiai spirituális dalokat (bhadzsanokat) és lesz közös meditáció is.

A szatszangon részt lehet venni személyesen és online. Az online lehetőségre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk a jelentkezést. A Google Meet-en keresztül zajlik a közvetítés és a küldött linkkel lehet majd bekapcsolódni.

            Gyertyagyújtás a világbékéért 19:30-20:00

A Kálvária téren a Jógaközpont előtt a Békefánál zárul a Jóga Nemzetközi Napjához kapcsolódó programsorozatunk.

A szabadtéri programok eső esetén elmaradnak Javasoljuk, hogy csatlakozz a Jóga a mindennapi életben egyesület FB oldalához ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100069557656745 ) ahol naprakészen találhatsz majd információkat az egyes programokról.

A Jóga Nemzetközi Napjához kapcsolódó programjaink ingyenesek. Adományokat köszönettel elfogadunk.