Skip to main content

Hírek, programok

Jóga Nemzetközi Napja programsorozat Szegeden

A Jóga Nemzetközi Napját India miniszterelnökének kezdeményezésére ötödik esztendeje ünnepeljük június 21-én. Egyesületünk a jóga világnapja alkalmából idén is egy hetes, ingyenes programmal várja a jóga iránt érdeklődő, kezdő és haladó jógagyakorlókat a Szegedi Jógaközpontban (Kálvária tér 16.) június 11-től június 17-ig.

 

 

 

Június 11. kedd, 18:00-20:00

Saraw Hitta Asanák; gyakorlatok, amelyek mindenkinek jók.

Próbáld ki az egyszerű, de hatásos jógagatechnikákat. Részt vehetsz egy jógafoglalkozáson. Nagyszerű lehetőség annak, aki most ismerkedik a jógával. A foglalkozás legnagyobb részében ászanákat (testtartások) gyakorlunk, de kipróbálhatod a relaxációt és a pránajámát is.

 

Június 12. szerda, 18:00-20:00 Lélegezz!!! – Pránajáma a gyakorlatban,

Ászana gyakorlás és relaxáció után megismerheted a nádi szodána pránajáma (váltott orrlyukas légzés) jelentőségét. Tapasztald meg, mit jelent a légzés szabályozása, irányítása.

 

Június 13. csütörtök, 18:00-20:00   Jóga Nidra, a jógikus alvás tudománya

A jóga nidra, a jógik tudatos alvása egy mély, pihentető és energetizáló relaxáció, melyre ászana gyakorlás után kerül sor. Ezen az esten megtapasztalhatod a test és a lélek igazi harmóniáját.

Június 14. péntek, 18:00-20:00  Szatszang, a jó társaság

“Szat” az Igazság, “Sang” a Társaság. A szatszang egy olyan hely, ahol az igazságról hallhatsz, ahol az igazságról beszélhetsz, ahol feltöltődhetsz, ahol inspirációt kaphatsz ahhoz, hogy életed hogyan legyen boldog, kiegyensúlyozott. Ehhez segítséget is kapunk. A Jóga a mindennapi életben rendszer alapítója, Mesterünk, Vishwaguruji előadásai útmutatóval szolgálnak mindenki számára. Ezen az estén nem a jógagyakorlatoké a főszerep, hanem megismerheted a jóga ősi, autentikus alapjait, tanításait.

Június 15. szombat, 18:00-20:00   Önvizsgálati Meditáció

Ászana gyakorlás, pránajáma és relaxáció után próbáld ki a Jóga a mindennapi életben rendszer speciális önismereti technikáját, az önvizsgálati meditációt.

 

Június 16. vasárnap, 09:00-13:00  Gyakorlónap

Hosszabb időnk lesz elmerülni az ászanák, a pránajáma és a relaxáció gyakorlatban. A gyakorlónap közös vegetárius ebéddel zárul.

Június 17. hétfő; 18:00-20:00   Bhadzsan Est, India Spirituális üzenete

Különleges alkalom ez a hétfő, mert Holdtölte lesz. Jó lehetőség ez a jógagyakorlásra és ezen az esten megismerhetsz olyan spirituális dalokat is, amelyek segítenek megérteni a gyakorlás lényegét.

A Jógahét esti programjai vegetárius ételkóstolóval zárulnak.

Váruk szeretettel a programokra. Ünnepeljük közösen a jógát!