Hírek, programok

Béke Nemzetközi Napja Szegeden

Szeptember 21-e a Béke Nemzetközi Napja. Ebből az alkalomból várunk szeretettel a Szegedi Jógaközpontba békenapi programunkraSzeptember 21-e a Béke Nemzetközi Napja. Ebből az alkalomból várunk szeretettel a Szegedi Jógaközpontba békenapi programunkra.

 

 

Az ENSZ döntése alapján 2001 óta tartják meg ezt a napot világszerte. Ehhez a nemes kezdeményezéshez már a kezdetekkor csatlakozott a Jóga a mindennapi életben rendszer nagy családja. Évről évre szeptember 21-én változatos programokon nyilvánítjuk ki a béke iránti elkötelezettségünket.

Jógagyakorlóként tudjuk, hogy a béke akkor jön el a világban, ha saját magunkban is békét tudunk teremteni. Ehhez, a „belső béke” eléréséhez a rendszeres jógagyakorlás https://www.jogaszeged.hu/jogazz-velunk/tanfolyamok is hozzásegít.

Egyesületünk, Szegeden és környékén szeptember 21-hez kapcsolódóan számos programot szervezett már: volt már a Belvárosban gyertyagyújtás a békéért, tartottunk békemeditációt, de érdemes a Jógaközpont előtt 2012. szeptember 21-én ültetett fát is megnézni, milyen szép nagyra nőtt már.

Idén egy Jógaklubbal készülünk.

Szeptember 21-én, szombaton 16 órától várunk a Jógaközpontban (Szeged, Kálvária tér 16.) A program első felében a béke elérésének lehetőségeiről beszélünk a jóga segítségével. Majd békemeditációt tartunk és a program végén közös fohászunkat fejezzük ki a világ békéjéért.

A program belépődíj nélkül látogatható.

„Szeress minden élőlényt legalább annyira, mint önmagadat.” – Bhagwan Sri Deep Narayan MahaprabhuJi