Hírek, programok

A Jóga Nemzetközi Napja (IDY) Szegeden

Idén ötödik alkalommal ünnepelte a világ a Jóga nemzetközi napját. Június 21-én világszerte megteltek a Jógaközpontok, ashramok, gyakorló helyek.

A Jóga a mindennapi életben egyesület Jógaközpontjában egy hetes programsorozatot tartottunk. Az egy hét alatt az érdeklődők betekintést nyerhettek a Jóga a mindennapi életben rendszer változatos gyakorlataiba. Az első nap a saraw hitta asanák könnyű, de hatásos gyakorlatával ismerkedhettek meg. A következő napokon a légzéstechnikák, a relaxáció és a meditáció is sorra került. Természetesen a Jóga spirituális alapjaival is ismerkedhettek a résztvevők. Szatszangot is tartottunk és a holdtölte napján az egy hetes programsorozatot egy bhajan-esttel záruk. 

jogahet 1nap 1jogahet 1nap 2jogahet 1nap 3jogahet 2nap 1jogahet 2nap 2jogahet 2nap 3jogahet 2nap 4jogahet 2nap 5jogahet 3nap 1jogahet 4nap 1jogahet 5nap 1

Néhány nappal később egyesületünk is részt vett a Jóga nemzetközi napja alkalmából az Indiai Nagyközönség által szervezett Jóga napon. Itt a gyakorlók részt vehettek egy közös Jóga gyakorlások, melyet Ankita Sood a Jóga Magyarországi nagykövete tartott. A program második felében klasszikus indiai táncbemutatóban gyönyörködhettek a nézők. 

IDY Szeged 2019 1IDY Szeged 2019 2IDY Szeged 2019 3IDY Szeged 2019 4IDY Szeged 2019 5IDY Szeged 2019 6

Természetesen ezen a programon is bemutatkozott az egyesületünk és az érdeklődőket tájékoztattuk nyári programjainkról. Mert a Jóga a mindennapi életben egyesületben nyáron sem áll meg az élet. 

Július első hetében kezdődik a Jóga gyakorlási lehetőség a Jógaközpontban és az Újszegedi Ligetben is. De négy alkalommal várunk szabadtéri Jóga gyakorlási kora Hódmezővásárhelyen is.