2008. évi közhasznúsági jelentés


A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület az alapszabályában meghatározott céljainak megfelelően 2008-ban is sokrétű tevékenységet valósított meg.

Jógatanfolyamok

Csongrád megye 3 városának (Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes) és Algyőn valamint Bács Kiskun megyében Kecskeméten tartottunk egészségvédő jógatanfolyamokat. A résztvevők kezdő szintű, többféle haladó szintű tanfolyamon vehettek részt. Egy-egy tanfolyam 12 héten keresztül, heti egyszer 2 órás foglalkozásból állt. A tanfolyamainkon a létszám 5-30 fő között volt. Júniustól augusztus végéig ingyenes jógatanfolyamot szerveztünk az újszegedi ligetben, ahol az érdeklődők kipróbálhatták a Jóga a mindennapi életben rendszert®.

2008-ban egyesületünk jógatanfolyamain körülbelül 650-700 fő gyakorolt.


A tanfolyamaink bevételének egy része (általában 40-70 %) a terembér, melyet a fenti helyszínek tulajdonosainak (művelődési házak, iskolák) fizetünk. A bevételekből működtetjük a Jógaközpontot, és a Jóga a Mindennapi Életben Egyesületet. Az egyesület önkéntes oktatói munkájukért nem kapnak díjazást.

Licensz szerződés

Az Egyesület jógaoktatási tevékenysége 2008-ban is a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaság (Jóga a mindennapi életben® rendszer nemzetközi szervezete) a jógaközpontokkal és a jógaoktatókkal kötött licenszszeződés keretein belül történt. Eszerint a jógaoktatás és programszervezés feltétele a (minden évben megújítandó) licensz szerződés megléte. A 2008-ra esedékes licensz díj (a bruttó bevételek 12%-a) befizetéséhez szükséges pénzügyi összesítés május 31-ig elkészül.


A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tevékenységi területén Hrutka Ildikón, Friedrichné Nagy Ilonán és Juhász Juliannán kívül minden jógaoktató és jógaoktató asszisztens az egyesület licencének keretében oktatja a jógát.

Juhász Julianna és Friedrichné Nagy Ilona egyesületi és csatlakozott oktató licensz keretében is oktatott 2008-ban.


2008-ban a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület Licensz Szerződése keretében oktató jógaoktatók és oktató asszisztensek:


Csongrád megyében:

Boros Béla, Dr. Cseuz Tamás, Dudoghné Papp Magdolna, Fogarassy Judit, Friedrichné Nagy Ilona, Juhász Julianna, Kiss-Albert István, Nógrádi László, Maróti József, Pasek Attila, Tari Tiborné, Vörös Andrea,


Bács-Kiskun megyében (Kecskeméti Jóga Kör):

Kotroczó Istvánné, Nánásiné Tóth Éva, Simon Anikó, Szabó Lajos, Velkey Józsefné,

Megjegyzés: A kecskeméti jógaoktató asszisztens társaink 2008-ban kezdtek el jógatanfolyamokat vezetni az egyesület szervezésében, de a licenszkérelmük 2007. májusában kelt.2008-ben a Jóga a Mindennapi Életben Egyesülethez csatlakozott jógaoktatóként tevékenykedett, a Licensz Szerződése keretében oktató jógaoktatók:

Friedrichné Nagy Ilona, Hrutka Ildikó, Juhász Julianna

Rendezvények:


Nemzetközi programok:
2008. augusztusában egyesületünk a július 18-ai közgyűlési határozatnak megfelelően eladta az Árvíz utca 36. alatti telket és aláírtuk a szerződést az új jógaközpontunkkal kapcsolatban. Az építkezés augusztus 25-én elkezdődött, és várhatóan 2009. júliusára elkészül új jógaközpontunk szerkezetkészen. Terveink szerint 2009. őszétől jógatanfolyamaink nagy részét új jógaközpontunkban tartjuk majd.

Október 4-én elköltöztünk az Árvíz utcai jógaközpontunkból. Amíg elkészül az új jógaközpontunk egyik tanítványtársunk irodájában kaptunk helyet, ahol a szatszangokat, oktatói megbeszéléseket, gyakorló napokat tarthatjuk.

Október 4-én elkészültek az alapok a Kálvária téren és elkezdődött a falak építése. 2009. áprilisától pedig a tető építését kezdték el.Együttműködő partnereink, támogatóink:

Művelődési Házak


Oktatási intézmények


Egyéb intézmények:Támogatóink:

Cégek, vállalkozókKiegészítés:

Egyesületünk is csatlakozott a WSPA (World Society For the Protection of Animals) nemzetközi aláírásgyűjtő kampányához az állatok jogaiért. Szegeden a szatszangokon, rendezvényeken több száz aláírást gyűjtöttünk eddig össze.


Ram Setu aláírásgyűjtő kampányhoz kapcsolódtunk, melynek célja India és Ceylon között kb. 10 000-20 000 évvel ezelőtt ember által épített híd (Ram Setu) megmentése, mely a világörökség részét képezi.

Nyilatkozat

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tisztségviselői (az elnök, ügyvezető elnök, elnökségi tagok; az ellenőrző bizottság elnöke és tagjai) a 2008. év folyamán nem részesültek a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület anyagi vagy természetbeni juttatásában.


Szeged, 2009. április 14.dr. Cseuz Tamás
elnök
Vörös Andrea
ügyvezető elnök