2005. évi Közhasznúsági jelentés
Programbeszámoló

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület az alapszabályában meghatározott céljainak megfelelően 2005-ben is sokrétű tevékenységet valósított meg. 

Jógatanfolyamok 

Csongrád megye 3 városának (Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes) és 4 községének (Algyő, Tápé, Ásotthalom, Bordány) számos helyszínén tartottunk egészségvédő jógatanfolyamokat. A résztvevők többféle szintű tanfolyamon (kezdő szintű, többféle haladó szintű és gyermek tanfolyamokon) vehettek részt. Egy-egy tanfolyam 12 héten keresztül, heti egyszer 1.5-2 órás foglalkozásból állt. A tanfolyamainkon a létszám 5-30 fő között volt.

A kb. 400 résztvevő többféle módon rendezhette tanfolyamdíját (egy összegben vagy havonta 3 részletben), nappali tagozatos diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményt adtunk.

A Szegedi Tudományegyetem Testnevelési Tanszékén külön szerződés alapján oktattuk az egyetemistákat. A két szemeszteren kb. 100 fő vett részt. 

2005-ben gyermek jógatanfolyamot szerveztünk Szegeden a Százszorszép Gyermekházban és tanítási óra keretei között két osztálynak a Tápéi Általános Iskolában. 

A tanfolyamaink bevételének egy része (általában 40-70 %) a terembér, melyet a fenti helyszínek tulajdonosainak (művelődési házak, iskolák) fizetünk. Ebben az évben a Wesselényi közalapítványtól kaptunk 120.000 Ft támogatást, melyet tanfolyamaink terembérének kifizetésére fordítottunk. A bevételekből működtetjük a Jógaközpontot. Az oktatók önkéntes munkájukért nem kapnak díjazást.

Licence szerződés 

Az Egyesület jógaoktatási tevékenysége 2005-ben is a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaság (a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer nemzetközi szervezete) a jógaközpontokkal és a jógaoktatókkal kötött licenceszeződés keretein belül történt. Eszerint a jógaoktatás és programszervezés feltétele a (minden évben megújítandó) licence szerződés megléte. A 2005-re esedékes licence díj (a bruttó bevételek 12%-a) befizetéséhez szükséges pénzügyi összesítés május 31-ig elkészül. A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tevékenységi területén Hrutka Ildikón és Friedrichné Nagy Ilonán kívül minden jógaoktató és jógaoktató asszisztens az egyesületen keresztül kötötte meg a licence szerződést.

Szerződéssel rendelkező jógaoktatók: 

Bohus Mihály, Boros Béla, Dr. Cseuz Tamás, Friedrichné Nagy Ilona, Héja Tibor, Hrutka Ildikó, Juhász Julianna, Kiss-Albert István, Nógrádi László, Pálmai József, Papp Magdolna, Tapody Emília, Vörös Andrea

Szerződéssel rendelkező jógaoktató asszisztensek:  

Dékány Ildikó, Fogarassy Judit, Maróti József, Nemes János, Nógrádi Henriett, Tari Tiborné, Vörös Anita

Rendezvények 

TV felvételek

A Wellness Mozgásterápia Központtal együttműködve a Telin TV Mandala című műsorában több felvételt készítettünk el, amit folyamatosan ismételnek. Dudoghné Papp Magdolna, és Vörös Andrea részvételével.

A Hódmezővásárhelyi Városi Televízióban Dr. Cseuz Tamás beszélt a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer pozitív hatásairól a gyakorlati bemutatóval egybekötött műsorban.

Fesztiválok 

Részt vettünk 5. alkalommal a Józsefvárosi Sport Clubbal közösen a Sziget Fesztiválon. Ezen kívűl szintén részt vettünk a Sport szigeten, a Gyerek-sziget programsorozaton,  Civiliádán és a REHA fesztiválon. Ezen kívül részt vettünk a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) augusztus 25-28 között és az Autómentes Napon.

Szatszangok

Heti rendszerességgel tartottunk szatszangokat a Jógaközpontban ,amely a jóga elméleti hátteréről, és jógabölcseletről szól.

Helyi jógaoktatói megbeszélések

A jógaközpontban oktatói összejöveteleket szerveztünk, melyeken a jógaoktatással kapcsolatban felmerülő kérdékseket beszéltük meg (január 14-én, március 12-én, szeptember 24-én, november 12-én).

Szemináriumok 

Egyesületünk tagjai az alábbi nemzetközi "Jóga a Mindennapi Életben" szemináriumokon vettek részt, melyeket Paramhans Swami Maheshwarananda, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer alapítója vezetett: 

Együttműködő partnereink, támogatóink: 

Művelődési Házak: 

Oktatási intézmények: 

Egyéb intézmények: 

Támogatóink: 

Pályázatok 

Cégek, vállalkozók: 

Nyilatkozat

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tisztségviselői (az Elnök, Ügyvezető Elnök, elnökségi tagok; az Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjai) a 2005. év folyamán nem részesültek a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület anyagi vagy természetbeni juttatásában.

 

Szeged, 2005. december 28.

Vörös Andrea
ügyvezető elnök