2004. évi Közhasznúsági jelentés – Programbeszámoló

 

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület az alapszabályában meghatározott céljainak megfelelően 2004-ben is sokrétű tevékenységet valósított meg. 

 

Jógatanfolyamok 

 

Csongrád megye 3 városának (Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes) és 4 községének (Algyő, Ásotthalom, Bordány, Szatymaz) 14 helyszínén tartottunk egészségvédő jógatanfolyamokat. A résztvevők 29 tanfolyamon (kezdő szintű, többféle haladó szintű és gyermek tanfolyamokon) vehettek részt. Egy-egy tanfolyam 12 héten keresztül, heti egyszer 1.5-2 órás foglalkozásból állt. A tanfolyamainkon a létszám 5-30 fő között volt.

A kb. 400 résztvevő többféle módon rendezhette tanfolyamdíját (egy összegben vagy 3 részletben), nappali tagozatos diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményt adtunk.

A Szegedi Tudományegyetem Testnevelési Tanszékén külön szerződés alapján oktattuk az egyetemistákat. A két szemeszteren kb. 100 fő vett részt. 

2004-ben gyermek jógatanfolyamot Hódmezővásárhelyen szerveztünk. 

 

Új tanfolyamok helyszíne Szegeden: Heller Ödön Művelődési Ház (Szeged-Tápé), DÉMÁSZ Rt.. 

 

A tanfolyamaink bevételének egy része (általában 40-70 %) a terembér, melyet a fenti helyszínek tulajdonosainak (Művelődési Házak, iskolák) fizetünk. Ebben az évben a Wesselényi közalapítványtól kaptunk 200.000 Ft támogatást, melyet tanfolyamaink terembérének kifizetésére fordítottunk. A bevételekből működtetjük a Jógaközpontot. Az oktatók önkéntes munkájukért nem kapnak díjazást.

 

Licence szerződés 

 

Az Egyesület jógaoktatási tevékenysége 2004-ben is a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaság (a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer nemzetközi szervezete) a jógaközpontokkal és a jógaoktatókkal kötött licenceszeződés keretein belül történt. Eszerint a jógaoktatás és programszervezés feltétele a (minden évben megújítandó) licence szerződés megléte. A 2004-re esedékes licence díj (a bruttó bevételek 12%-a) befizetéséhez szükséges pénzügyi összesítés május 31-ig elkészül. A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tevékenységi területén Hrutka Ildikón kívül minden jógaoktató és jógaoktató asszisztens az egyesületen keresztül kötötte meg a licence szerződést.

 

Szerződéssel rendelkező jógaoktatók: 

Bohus Mihály, Boros Béla, Dr. Cseuz Tamás, Héja Tibor, Hrutka Ildikó, Juhász Julianna, Kiss-Albert István, Nógrádi László, Pálmai József, Papp Magdolna, Tapody Emília, Vörös Andrea

 

Szerződéssel rendelkező jógaoktató asszisztensek:  

Dékány Ildikó, Fogarassy Judit, Nemes János, Nógrádi Henriett, Vörös Anita

 

Rendezvények 

 

 

TV felvételek a Telin TV-ben 

 

Forrásvíz Klubbal együttműködve a Telin TV Mandala című műsorában több felvételt készítettünk el, amit folyamatosan ismételnek. Tapody Emília, Vörös Anita, Boros Béla és Héja Tibor részvételével.

 

Kulturális rendezvények 

 

Jógaklubok 

 

Fesztiválok 

4. alkalommal vettünk részt a Józsefvárosi Sport Clubbal közösen a Sziget Fesztiválon. Ezen kívűl szintén részt vettünk a Sport szigeten, a Gyerek-sziget programsorozaton,  Civiliádán és a REHA fesztiválon.

 

Satsangok 

Heti rendszerességgel tartottunk spirituális programokat a Jógaközpontban. 

 

Szemináriumok 

 

Egyesületünk tagjai az alábbi nemzetközi "Jóga a Mindennapi Életben" szemináriumokon vettek részt, melyeket Paramhans Swami Maheshwarananda, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer alapítója vezetett: 

 

Együttműködő partnereink, támogatóink: 

 

Művelődési Házak: 

 

Oktatási intézmények: 

 

Egyéb intézmények: 

 

Támogatóink: 

 

Pályázatok 

 

Cégek, vállalkozók: 

 

Nyilatkozat:

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tisztségviselői (az Elnök, Ügyvezető Elnök, elnökségi tagok; az Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjai) a 2004. év folyamán nem részesültek a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület anyagi vagy természetbeni juttatásában.

 

Szeged, 2005. május 28. 

 

        Héja Tibor

        ügyvezető elnök