Jóga a Mindennapi Életben Egyesület

az „International Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship” tagja

6724 Szeged, Árvíz u. 36. Telefon / Fax: 62 / 422-368

www.yoga.szeged.hu jamet@tiszanet.hu2003. évi Közhasznúsági jelentés – Programbeszámoló


A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület az alapszabályában meghatározott céljainak megfelelően 2003-ban is sokrétű tevékenységet valósított meg.


Jógatanfolyamok


Csongrád megye 3 városának (Szeged, Hódmezővásárhely, Szentes) és 3 községének (Bordány, Üllés, Röszke) 12 helyszínén tartottunk egészségvédő jógatanfolyamokat. A résztvevők 25 kezdő, 6 középhaladó és 3 gyermek tanfolyamon vehettek részt. Egy-egy tanfolyam 12 héten keresztül, heti egyszer 1.5-2 órás foglalkozásból állt. A tanfolyamainkon a létszám 5-30 fő között volt.

A kb. 400 résztvevő többféle módon rendezhette tanfolyamdíját (egy összegben vagy 3 részletben), nappali tagozatos diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményt adtunk. Tanfolyamdíjaink 2003. januárjában emelkedtek.

A Szegedi Tudományegyetem Testnevelési Tanszékén külön szerződés alapján oktattuk az egyetemistákat. A két szemeszteren kb. 100 fő vett részt.

2003-ban gyermek jógatanfolyamot Szegeden és Hódmezővásárhelyen szerveztünk.

Szekszárdon és Bonyhádon 2003 januártól márciusig voltak tanfolyamok. A két tanfolyamon összesen kb. 30 – 35 fő vett részt.


Új tanítvány az egyesület tevékenységi területén: Szablár Klára (Szekszárd), Dr. Barta Elvira (Szeged), Mehta család több tagja (Szeged).


Új tanfolyamok helyszíne Szegeden: MÉH RT.


A tanfolyamaink bevételének egy része (általában 40-70 %) a terembér, melyet a fenti helyszínek tulajdonosainak (Művelődési Házak, iskolák) fizetünk. Ebben az évben a Wesselényi közalapítványtól kaptunk 150.000 Ft támogatást, melyet tanfolyamaink terembérének kifizetésére fordítottunk. A bevételekből működtetjük a Jógaközpontot. Az oktatók önkéntes munkájukért nem kapnak díjazást.


Licence szerződés


Az Egyesület jógaoktatási tevékenysége 2003-ban is a Nemzetközi Sri Deep Madhavananda Ashram Társaság (a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer nemzetközi szervezete) a jógaközpontokkal és a jógaoktatókkal kötött licenceszeződés keretein belül történt. Eszerint a jógaoktatás és programszervezés feltétele a (minden évben megújítandó) licenceszerződés megléte. A 2003-ra esedékes licence díj (a bruttó bevételek 12%-a) befizetéséhez szükséges pénzügyi összesítés május 31-ig elkészül. A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tevékenységi területén minden jógaoktató és jógaoktató asszisztens az egyesületen keresztül kötötte meg a licence szerződést.


Szerződéssel rendelkező jógaoktatók:

Bohus Mihály, Boros Béla, Dr. Cseuz Tamás, Héja Tibor, Hrutka Ildikó, Juhász Julianna, Kiss-Albert István, Nógrádi László, Pálmai József, Papp Magdolna, Savanya László, Vörös Andrea


Szerződéssel rendelkező jógaoktató asszisztensek:

Dékány Ildikó, Fogarassy Judit, Nógrádi Henriett, Vörös Anita


Egészségvédő rendezvényekKulturális rendezvények


JógaklubokSziget Fesztivál

Augusztusban 3. alkalommal vettünk részt a Józsefvárosi Sport Clubbal és a Tatabányai Jóga a Mindennapi Életben Egyesülettel közösen a Sziget Fesztiválon. A Civil faluban a Jógasátorban vehettek részt az érdeklődők kulturális és egészségvédő programokon. (kb. 2000 fő)


Egyéb kulturális programok


2003. október 31-én Mesterünk Mestere, Őszentsége Paramhans Swami MadhavanandJi elhunyt. Mahasamadhi szertartása 2003. november 2-án volt, Indiában, Rajastan államban, Pali kerületben a OM Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwarananda Ashramban. 2003. november 14-én szatszangot tartottunk Holy Guruji emlékére.


2003. december 5-én a Jógaközpontban Mikulás-ünnepséget rendeztünk. (kb. 40 fő)


Satsangok

Heti rendszerességgel tartottunk spirituális programokat a Jógaközpontban.


Szemináriumok


Egyesületünk tagjai az alábbi nemzetközi "Jóga a Mindennapi Életben" szemináriumokon vettek részt, melyeket Paramhans Swami Maheshwarananda, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer alapítója vezetett:


Együttműködő partnereink, támogatóink:


Művelődési Házak:


Oktatási intézmények:


Egyéb intézmények:


Támogatóink:


Pályázatok:


Cégek, vállalkozók:


Nyilatkozat:

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület tisztségviselői (az Elnök, Ügyvezető Elnök, elnökségi tagok; az Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjai) a 2003. év folyamán nem részesültek a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület anyagi vagy természetbeni juttatásában.


Szeged, 2004. május 22.


_________________
Héja Tibor
ügyvezető elnök