jame_fejlec

Jóga

2011 március 26.

Jóga Gyerekekkel


Gyakran felteszik a kérdést a felnőtt jógatanfolyamokon, bemutatókon, klubokon, hogy egy gyermek mikor, hány éves kortól kezdheti el a jógagyakorlást. Vagyis jó-e, hasznos-e egy gyermeknek, ha jógát gyakorol.Jógatanfolyamot szervezünk gyerekeknek Szegeden.
Amennyiben szeretné, ha óvodás vagy iskolás korú gyermeke gyakorolna Jógát, jelentkezzen gyermektanfolyamunkra.
Jelentkezés és további információ:
Nógrádi László jógaoktató:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  , 30/993-1150.

A jóga, így a Jóga a Mindennapi Életben rendszer is segít felnőttnek és gyermeknek egyaránt, hogy elérje, megtartsa a négyféle egészséget.

Egy születendő gyermek édesanyja ha jógát gyakorol, sokat tesz azért, hogy gyermeke stresszmentes, nyugodt, kiegyensúlyozott kisgyermek és felnőtt lehessen. A kismamának azonban ügyelnie kell arra, hogy csak várandóssága 3. hónapjáig gyakorolhat minden jóga technikát. Ezt követően kerülnie kell többek között azokat az ászanákat, melyek a hasi részre erőteljes nyomást gyakorolnak. Fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy saját és születendő gyermeke érdekében ha egy gyermekét váró nő jógát szeretne gyakorolni, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy Jógaközponttal, jógaoktatóval. A várakozás 9 hónapja alatt azonban kifejezetten ajánljuk a relaxációs gyakorlatokat és a légzéstechnikákat az átgondolt ászana gyakorlás mellett.

Mahamandaleshwar Sri Paramhans Swami MaheshwaranandJi, a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer alapítója, a Jóga gyerekekkel című könyv írója bemutatja ebben a gyermekeknek és pedagógusoknak szóló gyakorló könyvben a különböző korosztályok hogyan, milyen módon gyakorolhatják a jógát. Csecsemőkortól kezdve egészen az iskolás kor végéig.

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület jelenleg Hódmezővásárhelyen és Szegeden tart kisiskolás korosztálynak gyermek jógatanfolyamot. Ezeken a foglalkozásokon a gyermekek játékos formában ismerhetik meg a jógatechnikákat. Mesékkel, dalokkal, közös játékokkal együtt sajátíthatják el a jógagyakorlatokat.

Amennyiben kérdése lenne a gyermekjógával kapcsolatban, írjon nekünk a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  mail címre.

A Jóga a Mindennapi Életben eddigi gyermekjóga tevékenységéről itt olvashat többet.

A közelmúlt:

2003. novemberében egyesületünk jógaprogramot szervezett gyermekeknek Hódmezővásárhelyen.

2003. december 5-én, pedig a Mikulás látogatott el a szegedi Jógaközpontba.


Gyermek jóga

A jóga gyakorlatok egészen fiatal korban elkezdhetők.
Viparita karani mudra
(félgyertya gyakorlat)
Teknősbéka gyakorlat
manduki ászana
(béka gyakorlat)
hansa ászana
(hattyú gyakorlat)
kakas gyakorlat
vadzsrászana
(sarokülés)