jame_fejlec

Egyesület

2011 március 26.

1 %

Rendelkezzünk adónk 1 %-áról 2011-ben is a 
Jóga a Mindennapi Életben Egyesület részére!

Letöltés:
Az egyesület adószámával előre kitöltött rendelkező nyilatkozat.

Kedves Jógabarátunk, kedves Látogató!

Az eddigi évekhez hasonlóan 2014-ben is lehetőségünk van a már befizetett személyi jövedelemadónk 1+1 %-nak felhasználásáról rendelkezni. Az "első" 1% felajánlásával civil szervezetek, míg a "második" 1% felajánlásával egyházi közösségek munkáját lehet támogatni.

A Jóga a Mindennapi Életben Egyesület közhasznú civil szervezet, amely támogatható a személyi jövedelemadó "első" 1%-val. Az elmúlt 17 év alatt (mióta lehetőség van az adó 1%-nak felajánlására), egyesületünk több, mint 4 millió Ft felajánlást kapott, az állampolgároktól. Ezúton is köszönjük ezt az adományt, mely mindig nagy segítségünkre volt abban, hogy közhasznú feladatainkat magas színvonalon a köz megelégedésére végezhessük.

A teljesség igénye nélkül e feladatok:
 • egészségmegőrzés,
 • gyermek- és felnőtt oktatás,
 • kulturális és szabadidős tevékenység,
 • Jóga a mindennapi életben rendszer® képviselete Csongrád és Bács-Kiskun megyében,
 • az egészséges (vegetárius) étkezés népszerűsítése.

Közhasznú egyesületként szolgáltatásainkat egyesületi tagjaink mellett bárki igénybe veheti.

Részletes tájékoztató az APEH honlapján.

Amennyiben befizetett személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával 2014-ben a Jóga a Mindennapi Életben Egyesületet kívánja támogatni, a következőt kell tennie:

 • Az adóbevallás részét képező 1353D lapot kell kitöltenie az ön személyes adataival, és az egyesületünk adószámával: 19082507-1-06, és azt az adóbevallás részeként eljuttatni az APEH-hez.
 • Letölti, kinyomtatja az általunk előre kitöltött rendelkező nyilatkozatot: egyesületegyesület+mandir.
  A második 1% felajánlásához beírhatja az ön által választott valamelyik egyház technikai számát az alsó üres részbe, vagy húzza át az alsó rész üresen hagyva.
  A rendelkező nyilatkozatát tegye lezárt borítékba(pdfdocodt), és azon legalább a saját adóazonosító jelét tüntesse fel (a borítékon a nevét és lakcímét is feltüntetheti, de ez a nyilatkozatok érvényességét nem befolyásolja).

  A kinyomtatott rendelkező nyilatkozatát 3 féleképpen juttahatja el az APEH részére:

  • Ha a munkáltatója készíti az adóbevallását, akkor:
   A magánszemélynek a borítékot annak ragasztott felületére átnyúlóan, sajátkezűleg alá kell írnia. (ez biztosítja azt, hogy a munkáltató a boríték tartalmát ne ismerhesse meg)
   A borítékot legkésőbb 2011 május 10-ig eljuttatja a munkáltatójának.
   A munkáltatók a náluk leadott lezárt borítékokat kísérőjegyzékbe veszik, amely tartalmazza a rendelkező nyilatkozatot tevő személyek nevét, adóazonosító jelét és a boríték átadását igazolandó, az átadó aláírását. 
   A munkáltató a lezárt borítékokat sértetlenül, legkésőbb május 20-ig adja át az adóhatóságnak.
  • A borítékot csatolja a bevallásához vagy az egyszerűsített bevallásához, és ezeket együttesen, a bevallási nyomtatványokhoz mellékelt, előre címzett borítékban elhelyezve küldje meg postán, vagy juttassa el személyesen az adóhatósághoz.
  • Amennyiben az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett (sem a bevallás részeként, sem a bevallással együtt beküldött borítékban, sem a munkáltató útján) lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatokat egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz. 
   Erre május 20-ig van lehetősége, függetlenül attól, hogy az adóbevallását esetlegesen február 25-ig be kell adnia.

Közhasznú egyesületünk számára nagy segítség az 1%-os összeg, hogy munkánkat segítő eszközöket vásárolhassunk, és Csongrád megye több településén (Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Algyőn és Kecskeméten) egészségmegőrző tanfolyamokat, programokat tarthassunk.

Kérjük, ismerőseit és családtagjait is tájékoztassa erről a támogatási lehetőségről.

Amennyiben kérdése lenne az 1% felajánlásával kapcsolatban, keressen bennünket a 20/264-1698 telefonszámon vagy e-mailben:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  .

Az alábbi helyre kattintva beszámolót olvasható a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület eddigi 1% felhasználásáról.

Támogassa a Jóga a mindennapi életben rendszer® közhasznú tevékenységét az 1%-os kampány időszakában azzal, hogy ajánlja ezt az oldalt ismerőseinek is.

Köszönjük támogatását!
Várjuk jógatanfolyamainkra és programjainkra!


Információk az 1%-os adófelajánlásról.