jame_fejlec

rss Jóga a Mindennapi Életben Egyesület Szeged
2016 február 07.

Vegetárius főzőtanolyam

Február 27-én szombaton 8-16 óra között vegetárius főzőtanfolyamot szervezünk a jógaközpontban.
Címe: Hús nélkül is változatosan
Ára 6500 Ft. További információ és jelentkezés az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, vagy a +3620-448-0909 számon.
Jelentkezni 3000 Ft előleg befizetésével lehet.

2016 február 07.

Gyakorló nap

Február 13-án szombaton 8-13 óra között gyakorlónapot szervezünk a Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlatai szerint.
A gyakorlónap ára 2000 Ft/fő.
A program után közös, vegetárius ebéd.
A gyakorló napra jelentkezni a jógaoktatóknál lehet a jógafoglalkozásokon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, illetve a +3620-264-1698 és +3620-395-0016 telefonszámokon.

2015 november 01.

Vishwaguru Ji szegedi hétvégi programja és hódmezővásárhelyi látogatása

A szegedi és környékbeli bhakták nagy örömére, 8 év után újra városukba látogatott Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda Ji. Kivételes esemény volt ez a helyi jógaéletben, mert Swami Ji most először áldotta meg jelenlétével az új szegedi Ashramot. Mindannyiunk örömére Mesterünk nagyon elégedett volt az Ashrammal és gratulált a szegedi és hódmezővásárhelyi Jóga a mindennapi életben egyesület tagjainak és jógázóinak, a hosszú évek önzetlen munkájával kialakított JMÉ-Jógaközponthoz.

A hétvégi program során újból részesülhettünk Gurunk csodálatos szatszangjainak áldásában. Mély bölcsességgel tárta fel számunkra az élet alapvető titkait, bemutatva világegyetem keletkezésének folyamatát, az egyetemes Önvaló (Atma) és az egyéni lélek (Jivatma) tulajdonságait.

Vishwaguru Ji egy gyönyörű, napos, őszi, szombat reggelen érkezett Hódmezővásárhelyre. E történelmi város az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő települése Dél-kelet Magyarországnak. Almási István Polgármester Úr hivatalában fogadta Vishwaguru Ji-t, és a kíséretében lévő, Jóga a mindennapi életben helyi-, országos-, és nemzetközi szervezeteinek vezetőit. Polgármester Úr bemutatta a város történelmét és kulturális hagyományait. A helyi népművészet jeles darabjait is megmutatta a városháza épületében. Értékes eszmecsere folyt a város agrárkultúrájáról, a hódmezővásárhelyi egészségfejlesztési és szabadidősport programokról, valamint a helyi hagyományok megőrzésének fontosságáról.

Ezután Polgármester Úr és Vishwaguru Ji együtt ültettek el egy gyönyörű mogyorófát a vásárhelyi Európa parkban. Az ültetési ceremónián Vishwaguru Ji ihletett és lelkesítő beszédet mondott, amely röviden összefoglalva a következő volt: mindannyian az egy Anyaföld gyermekei vagyunk és jelenleg igen nagy és nehéz feladatunk a természetet megvédeni. A Föld veszélyben van! Ez nem csak egy fa, hanem az élet szimbóluma és egyben Magyarország világbéke iránti elkötelezettségéé is. Bárki, aki idejön és megérint ezt a fát, annak a kívánsága teljesül és béke lesz a szívében.

A faültetést követően Vishwaguru Ji Magyarország egyik legszebb épületében, a Fekete Sas szálló dísztermében tartott telt házas előadást, "A jóga segít" címmel. Az előadáson a vendégek a jóga gyakorlatából is ízelítőt kaptak, elsajátíthattak egy pránajáma technikát jógamesterünk vezetésével.

2015 október 13.

Vishwaguru Ji nyilvános előadása Hódmezővásárhelyen